top of page
  • Writer's pictureTomáš H.

Dovoz áut z Nemecka: Najčastejšie otázky

Dovoz áut z Nemecka a zo zahraničia vo všeobecnosti sa teší stále rastúcej popularite. Môže za to široký výber vozidiel, ich perfektný stav a v neposlednom rade aj vynikajúci pomer ceny a kvality. Avšak stále existuje množstvo otázok a nejasností týkajúcich sa postupu dovozu áut z Nemecka. My vám prinášame odpovede.


Dovoz áut zo zahraničia ponúka množstvo výhod, o ktorých sme si povedali aj v nedávnom článku. Aj preto po tejto možnosti siaha stále viac a viac vodičov. Tu sú najčastejšie otázky týkajúce sa dovozu áut z Nemecka.





Prečo si vybrať autá z Nemecka?

Ako sme už spomínali, autá z Nemecka sú v skvelom stave. Je to z viacerých dôvodov, najmä preto, lebo sú servisované v autorizovaných servisoch a mnohokrát sú garážované, nakoľko majitelia s nimi často nejazdia. A ak jazdia, deje sa to na kvalitných cestách bez výtlkov, a teda aj bez poškodení vozidla.


Ďalším „áno“ pre dovoz auta z Nemecka je široký výber. V jednom čase môže byť na internete aj viac ako milión inzerátov. Často sa tak stáva, že svoje vysnívané auto nájdete nie na Slovensku, ale práve v Nemecku.


Tieto autá majú málo najazdených kilometrov, sú kvalitné a mnohokrát dokážeme zabezpečiť auto v perfektnom stave lacnejšie, ako keby ste kupovali nové na Slovensku.


TIP: Pri dovoze áut zo zahraničia je potrebné jednať rýchlo. Ak na to nemáte čas, zverte svoju dôveru do rúk profesionálom.



Koľko trvá dovoz auta zo zahraničia?

Individuálny dovoz auta zo zahraničia je často bleskovým procesom. Pravda, myslíme hlavne výber vozidla a jeho rezerváciu. Pokiaľ narazíte na svojho vysnívaného štvorkolesového miláčika, čo najrýchlejšie si ho zajednajte. Ostatné procesy potom už môžu chvíľku trvať.


Celý proces od začiatku až po vašu prvú jazdu v novom dovezenom aute z Nemecka môže trvať 3 až 4 týždne. Trvanie závisí od viacerých faktorov, napríklad od zisťovania stavu vozidla alebo jeho uvoľnenia predajcom.


Ako zistiť stav vozidla bez toho, aby som ho videl?

Jednou z najčastejších výhrad je to, ako zistiť chyby a stav vozidla bez toho, aby ste ho videli na vlastné oči.


Na to slúži fyzické overenie vozidla priamo na mieste naším certifikovaným nemeckým technikom. Služba sa volá PONX Control a slúži na kompletnú kontrolu všetkých aspektov vozidla. Koľko kilometrov má najazdených? Aký je jeho technický stav? Má nejaké škrabance alebo poškodenia? Odpovede na tieto a aj ostatné otázky dostanete v reporte spolu s detailnými fotografiami.


TIP: O fyzickom overení vozidla pred jeho kúpou sme písali v nasledujúcom článku.


Je dovoz auta z Nemecka finančne výhodný?

Môže to znieť prekvapivo, no dovoz auta z Nemecka je vo väčšine prípadov výhodnejší, ako kúpa nového auta na Slovensku. Keď si porovnáme cenu a to, čo za ňu získame, Nemecko často vyhráva na plnej čiare.


V cene auta tak získate vozidlo so špičkovým stavom, malým počtom najazdených kilometrov a presne také, po akom túžite. K cene je potrebné prirátať aj niektoré poplatky, napríklad náklady spojené s prihlasovaním auta a kontrolu originality, čo je vo všeobecnosti tak 400 – 900 €.


TIP: Cena dovozu auta z Nemecka sa skladá z ceny auta, dovozu, administratívnych poplatkov a poplatkov za služby PONX.


Koho kontaktovať, keď chcem doviesť auto?

Pre dovoz auta zo zahraničia odporúčame spolupracovať so skúseným, spoľahlivým a férovým partnerom, ktorý ponúka profesionálne služby. Takým, ktorý spolupracuje so serióznymi predajcami a ktorý vás neoklame. Sledujte recenzie, pýtajte sa známych a vyhýbajte sa takým, ktorým sa prevalili podvody s kvalitou áut či stočenými kilometrami.


Myslíme si, že PONX je presne takým partnerom. Ak teda túžite po svojom aute z Nemecka či z iných krajín, kontaktujte nás a urobíme všetko pre to, aby ste svoje vozidlo snov získali čo najrýchlejšie.

bottom of page