top of page
  • Writer's pictureTomáš H.

Kľúčové výhody dovozu auta zo zahraničia a zopár nevýhod

Pokiaľ rozmýšľate nad novým vozidlom, dovoz auta zo zahraničia môže byť riešením. Určite ste tento termín zachytili vo svojom okolí, v autoservisoch či medzi priateľmi. Poďme sa teda pozrieť, aké sú výhody dovozu auta zo zahraničia a či nájdeme aj zopár nevýhod.




V článku sa dočítate:

Výhody:


Nevýhody:



Existuje mnoho dôvodov, prečo vodiči siahnu po dovoze áut z Nemecka alebo iných európskych krajín. Veľa z nich však odrádza celý proces, ktorý sa na prvý pohľad zdá byť zložitý a zdĺhavý. Človek by sa v ňom poľahky mohol stratiť. Avšak dovoz áut zo zahraničia je v spolupráci so skúseným partnerom naozajstnou hračkou. Bez starostí a bez stresov.



Vyhody a nevyhody dovozu auta zo zahranicia

Toto sú tie najväčšie výhody dovozu auta zo zahraničia

Individuálny dovoz auta na kľúč znamená, že máte možnosť získať vysnívané auto na mieru vašim potrebám a požiadavkám bez dlhého čakania, ktoré je aktuálne 6 - 9 mesiacov v priemere pri všetkých značkách keď si objednávate nový automobil. Zároveň môžete získať aj kúsky, ktoré na Slovensku nie sú dostupné a dokážete si užívať priam ideálny pomer ceny a kvality. Poďme sa teda na výhody dovozu auta zo zahraničia pozrieť zbližša.


Špičková kvalita nemeckých jazdených vozidiel

Ako sme už spomínali, kvalita nemeckých jazdených vozidiel je naozaj na skvelej úrovni. Autá z Nemecka sú mnohokrát garážované a sú pravidelne servisované v autorizovaných servisoch. Pred kúpou vieme vozidla v zahraničí vieme jednoducho zistiť, že či vozidlo vlastnil pred tým iba jeden majiteľ alebo viacerí a samozrejme ako sa o vozidlo starali. Pri detailnej kontrole pozeráme na každý škrabanec a veľmi často sú vozidlá v perfektnom stave.


Dokážete tak získať auto, ktoré nemá stočené kilometre a skutočne vyzerá ako nové.


Kvalitné nemecké cesty

Ako nové vyzerá aj preto, lebo nemecké cesty sú udržiavané a kvalitné. Autá tak nemusia pravidelne prekonávať výmole či jazdiť na nespevnenej vozovke. Toto všetko sa podpisuje na skvelom stave áut, ktoré dovážame zo zahraničia. Taktiež si pozrite náš podrobný postup dovozu auta z Nemecka.


Naozaj široký výber vozidiel

Ak si neviete vybrať vozidlo, vedzte, že pri dovoze áut z Nemecka to bude (našťastie) ešte ťažšie. Ponuka je naozaj široká a šplhá sa nad milión inzerátov. Každý deň pribúdajú tisíce inzerátov od autorizovaných predajcov. To znamená, že ak máte aj špecifické požiadavky na farbu alebo výbavu vozidla, je veľmi pravdepodobné, že nájdete presne to čo hľadáte.


Priaznivé ceny vozidiel

Najdôležitejším faktorom pri výbere nového auta je často cena. A ani tu autá dovezené zo zahraničia nezaostávajú. Práve naopak. V praxi vidíme, že sa reálne dá zohnať lacnejšie vozidlo s minimálnym nájazdom kilometrov, ako keby ste kupovali nové na Slovensku. Výhodná cena je tým aspektom, ktorý mnohých presvedčí o dovoze auta zo zahraničia. Samozrejme, neplatí to vždy. Nie vždy nájdete vozidlo lacnejšie v zahraničí ako na Slovensku. A naopak ak sa nájde vozidlo za veľmi dobrú cenu v zahraničí vydrží na inzeráte niekedy doslova pár hodín. Takže je dôležité vedieť čo presne od vozidla očakávate a následne rýchlo konať. Ak chcete mať jasnú predstavu o cene, pozrite si náš pripravovaný článok - koľko stojí all-inclusive dovoz a prihlásenie auta z Nemecka.


OK. A aké sú tam nevýhody?


Ako si môžem vybrať vozidlo bez toho aby som ho osobne videl/a?

To že vozidlo uvidíte reálne až po prevoze na Slovensko je absolútna pravda. Ako sa teda môžete rozhodovať a ešte k tomu rýchlo, bez toho, aby ste vozidlo videli na vlastné oči? Vďaka našej službe PONX Control, fyzickému overeniu vozidla priamo v Nemecku, sa postaráme o to, aby ste mali dokonalý prehľad nad stavom auta. Náš zazmluvnený certifikovaný mechanik príde fyzicky prehliadnuť vozidlo, vykoná testovaciu jazdu na vozidle, nafotí všetky detailné nedostatky, napojí auto na počítač aby preveril detailne softwarom všetky nedostatky. Následne z celej kontroly, ktorá trvá okolo 3 hodín pripraví detailný report aj s fotografiami, ktorý vám v slovenčine dodáme a spoločne sa rozhodneme, že či vozidlo kúpime alebo nie.


Kontrola sa vykonáva pred reálnou kúpou vozidla, takže klient nie je viazaný na nákup ak vozidlo nie je v stave v akom si predstavuje. Viac krát sa stalo, že na inzeráte bolo vozidlo nafotené a vyzeralo, že je v dokonalom stave, ale pri osobnom overení vozidla sme zistili, že interiér je vážne opotrebovaný, že na vozidle je veľa škrabancov a preliačin a tým sme mali argument buď na zníženie ceny alebo sme rovno hľadali nové vozidlá pre klienta.


Dĺžka procesu dovozu z Nemecka

Proces dovozu auta z Nemecka a iných krajín môže trvať 3 až 4 týždne. Dĺžka závisí napríklad aj od toho, kedy predajca vozidlo uvoľní. K cene treba prirátať aj náklady spojené s prihlasovaním auta na Slovensku a kontrolu originality. Napriek tomu je cena stále veľmi príťažlivá.



Jazyková bariéra

Mnohým môže spôsobovať problém aj jazyková bariéra, a to hlavne v prípade, že si dovoz riešite svojpomocne. Ak neviete po Nemecky, tak máte veľký problém pretože veľa Nemeckých predajcov s vami v angličtine ani slovenčine komunikovať nebude Preto máme v PONX vyškolených nemecky hovoriacich pracovníkov, ktorí všetko zabezpečia za vás.



Pomôžeme vám s dovozom auta na Slovensko?

Ako teda vidíme, individuálneho dovozu auta zo zahraničia sa netreba obávať. V každom prípade sme tu pre váskontaktujte nás ešte dnes!


bottom of page