top of page
  • Writer's pictureKamil Aujesky

Oplatí sa dovoz auta z Nemecka?


Je pravdepodobné, že keď pôjdete na bežný nákup potravín, stretnete cestou aspoň jedno dovezené auto z Nemecka. Každý mesiac sa totiž na Slovensku dovezie vyše 5 000 áut zo zahraničia, pričom najčastejším pôvodom auta je práve táto krajina. To, že ich je na cestách tak veľa ale nemusí automaticky znamenať že dovoz je vždy jednoduchý a bezproblémový. Sme tu, aby sme vám poskytli odpoveď na túto neustále sa kladúcu otázku… Oplatí sa dovoz auta z Nemecka?



Dovezené auto neznamená obmedzené možnosti výberu


Nemecký trh s autami je neporovnateľne väčší než ten slovenský. V dôsledku tohto rozdielu nemusíte pri kúpe jazdeného auta robiť žiadne kompromisy v motorizácii, prevodovke, výbave alebo farbe. K výberu auta pristupujete rovnako, akoby ste si vyskladali nové auto na Slovensku. Väčšina modelov je dostupná v desiatkach rôznych kombinácii, takže vieme nájsť vozidlo presne podľa vašich predstáv. Jediný rozdiel je v cene, ktorá je výrazne nižšia oproti novým autám.


Chcete čakať 9 mesiacov alebo 7 dní?


Nikto nechce čakať na svoje vysnívané auto dlhé mesiace. Zložili ste zálohu a viete, že minimálne 9 mesiacov budete musieť čakať a jazdiť ešte na starom. Čo by ste povedali na to, ak by sa čakacia doba znížila na 7 dní? Začínate sa usmievať? Aktuálne čakacie doby na nové auto sa u väčšiny značiek skutočne pohybujú v rozmedzí 6-9 mesiacov. My vám nájdeme podobné auto vo vynikajúcom stave v Nemecku a môžete ho mať v garáži už za 7 dní. Naši špecialisti sa okamžite pustia do hľadania vozidla podľa vašich požiadaviek, objednajú jeho prevoz a v priebehu pár dní môže vozidlo prekročiť hranice. Oplatí sa dovoz auta z Nemecka? Povedzte nám sami o 7 dní.


Auto od nemeckého dôchodcu


Táto slávna formulka, nad ktorou sa pousmejete, nie je ďaleko od pravdy. Dovezené autá z Nemecka sú naozaj v oveľa lepšom stave ako tie na Slovensku. Môže za to správanie sa pôvodných majiteľov k vozidlám a v neposlednom rade je to kvalita ciest a infraštruktúry v porovnaní so Slovenskom. Navyše si dávame skutočne záležať pri hľadaní a vyberáme pre vás to najlepšie, čo trh v Nemecku ponúka. Technický a servisný stav vozidla preverujeme, aby sme mali istotu, že vám dovezieme auto v 100% stave. Či už nájdeme auto po dôchodcovi alebo komkoľvek inom, môžete sa spoľahnúť, že bude stáť za to. Ak ešte stále váhate, či si zvoliť dovoz auta zo zahraničia, zvážte jeho výhody a nevýhody.


Lepšia výbava za menej peňazí


Zákazníci v Nemecku sú náročnejší ako u nás. Automobilky k tomu aj tak pristupujú. Balíky výbavy sa častokrát pri rovnakom aute líšia v prospech nemeckého trhu. V praxi to znamená, že nemecké autá môžu mať bohatšiu výbavu v porovnaní s novým autom na Slovensku. Práve dovoz auta z Nemecka je vašou možnosťou, ako sa dostať k lepšej výbave za menej peňazí. Vo finále budete stáť na križovatke vedľa rovnakého slovenského auta, ktoré máte v lepšej výbave a stálo vás aj o desiatky tisíc menej ako majiteľa vedľa.

Pre lepšiu predstavu o cene dovozu auta z Nemecka si prečítajte náš článok.


Zoženieme vám aj špecifické auto


Určite je medzi vami množstvo fajnšmekrov, ktorí hľadajú špecifické auto. Niekedy ide o veterán, niekedy o športový kúsok alebo americký muscle car. Obrovskou výhodou nemeckého trhu je jeho veľkosť, ktorá zabezpečuje, že auto, ktoré na Slovensku nemáte šancu dostať, vám nájdeme v Nemecku a ešte si budete môcť vyberať. Vy nám len poviete, po čom vaše srdce túži a celý proces hľadania, kúpy, dovozu a prihlásenia vozidla vybavíme za vás. Oplatí sa dovoz auta z Nemecka? Jasné. Kde by ste mali nájsť vaše originálne auto, keď nie na najväčšom trhu v Európe.



Nemusíte si vyberať medzi novým a jazdeným


Vyberte si jazdené v stave nového. Nemecké autá sa vyznačujú najlepším technickým stavom bez ohľadu na ich vek. Samozrejme, že aj tu sa nájdu menej kvalitné kusy, tie však pri našom hľadaní okamžite vylučujeme. Pravidelný a autorizovaný servis v Nemecku nám dlhodobo ukazuje minimálne náklady na servis po dovoze. Dovezené autá sú väčšinou garážované a interiér vyzerá, akoby v ňom nikto nikdy nesedel. Už sme sa viac krát sami čudovali, či auto, ktoré nám schádza z návesu je naozaj jazdené.


Teraz je už jasné, že siahnuť po dovoze áut zo zahraničia je skvelá voľba. Pomer cena/výkon je najlepšia či už hľadáte auto za rozumné peniaze alebo luxusné business vozidlo. Navyše, u nás v Ponx to máte ako all-inclusive službu, t.j. bez akýchkoľvek starostí, budete len sedieť v kresle a vyberať si zo zaujímavých ponúk, ktoré sme našli podľa vášho zadania. Zabezpečíme kúpu, dovoz, prihlásenie, všetky potrebné doklady a naleštené auto vám pristavíme rovno pred dom.




Radi vám auto z Nemecka dovezieme.



bottom of page